3 redenen waarom les op Joker voor iedere ruiter een goed idee is

👉 Joker laat je voelen wat gedragenheid is.

De meeste ruiters creëren onbedoeld met hun zit een stuwend bewegingspatroon bij hun paard. In een stuwend bewegingspatroon laat het paard zijn schoft wat tussen zijn schouders zakken in plaats van ‘m op te tillen, en duwt zijn lichaamsgewicht met zijn achterbenen meer naar voren dan omhoog, waardoor de voorbenen meer gewicht moeten dragen dan normaal is. Niet zo gezond!

Als ruiter met een stuwende zit laat je je lichaamsgewicht teveel naar voren gaan bij elke stap, waardoor het voor het paard lastiger wordt om zijn schoft op te tillen en tot dragen in plaats van stuwen te komen met zijn achterbenen.

Joker is gemaakt voor gedragen beweging. Hoe meer jij daaraan meewerkt met je zit, hoe beter hij gaat voelen.

👉 Joker is een veersysteem. Net als je paard. En jij.

Als een paard gezond beweegt, zet hij zijn veerkracht in. Hij brengt zijn pezen en ander bindweefsel (fascia) met zijn spieren op de juiste voorspanning, waardoor hij van de grond kan veren en daardoor minder spierkracht hoeft te leveren om dat grote lijf te bewegen.

Jij hebt ook zo’n veersysteem, en als je dat verbindt met het veersysteem van je paard, kan hij optimaal bewegen en kun je steeds subtieler vanuit je zit gaan communiceren.

Op Joker train je je ruiter-veersysteem, en kom je erachter waar het mogelijk wat onderhoud nodig heeft. 😉

👉 Joker vergroot alles uit wat jij doet.

De invloed van je paard wordt even weggehaald, zodat alleen jouw bewegingspatroon overblijft. Doordat Joker’s veren wat soepeler zijn dan die van een paard, en doordat Joker natuurlijk niet compenseert, maakt hij alles wat je doet groter.

Zo kun jij heel goed voelen wat je doet, en wat het effect is als je iets verandert. En in tegenstelling tot een paard, doet Joker ALTIJD hetzelfde als jij hetzelfde doet.

Daardoor gaat het aanleren van de nieuwe, gedragen zit supersnel, en herken je een verbetering in het bewegingspatroon van je paard daarna eerder en beter. ✨

Hoe ziet een Jokerworkshop eruit?