Is het tijd om aan je balans in het zadel te sleutelen? Kom dan eens naar een Jokerworkshop! Je kunt je individueel inschrijven, maar samen met stalgenoten wordt het nóg gezelliger en leerzamer, omdat jullie elkaar na afloop verder kunnen helpen met alle info die je krijgt.


Wat leer ik eigenlijk op Joker?
Op Joker oefen je hoe je makkelijker te dragen wordt voor je paard. Je leert door Joker’s duidelijke en directe reacties om de “stuwende” beweging uit je zit te halen en om te zetten naar dragende beweging, en om de “vering” in jouw eigen lichaam te vinden. Op die manier voorkom je dat je je paard in de weg zit, verbind je je gemakkelijker met een gezond bewegingspatroon van je paard en ga je meer vanuit je zit en je intentie rijden.

Uiteraard help ik je daarbij. Je krijgt van mij individuele aandachtspunten voor je houding, zit en inwerking, waar je het effect direct van voelt op Joker. Bovendien stuur ik je na afloop via email nog wat tips hoe je “het Jokergevoel” kunt opzoeken met je paard.

Hoe ziet een jokerworkshop eruit?
De deelnemers worden ingedeeld in groepjes van 4, en krijgen in totaal een uur les. De eerste 30 minuten rijdt het eerste tweetal en kijken de andere twee, de volgende 30 minuten draaien we dat om. Zodat je niet alleen leert door voelen op Joker, maar ook door kijken, luisteren en vragen stellen tijdens de Jokerles van de andere twee. Zo haal je er het meeste uit!

Je doet de les met je eigen zadel, in je rijkleding, zodat we de echte situatie zoveel mogelijk nadoen. Als je geen zadel ter beschikking hebt: geen punt, neem ik er eentje mee.

Klinkt goed? Hier schrijf je je in!

Veelgestelde vragen

Is een Jokerworkshop ook geschikt voor ruiters met angst en/of oude blessures?

Joker is een prima “tussenstap” naar het rijden op een echt paard, als je al lange tijd niet in het zadel hebt gezeten en/of angst hebt ontwikkeld.

Ik krijg regelmatig deelnemers in mijn workshops die hiermee te maken hebben en ken heel veel mogelijkheden om (zonodig) het opstijgen, zitten en rijden op Joker in kleinere stapjes te doen spanning af te vloeien. Niks moet, we gaan in jouw tempo.

Past mijn zadel op Joker?

Boomloos, western, endurance, working equitation, mijn Jokers hebben het allemaal al op gehad. Op de zwarte Joker kunt je zelfs zonder zadel meedoen!

Ik heb geen zadel. Kan ik toch meedoen?

Jazeker! Ongeveer een week voor de workshop stuur ik je een mail met deelnemerinformatie. Laat me in een antwoord op die mail even weten dat je zelf geen zadel meeneemt. Dan zorg ik dat er een zadel voor je is.

Ik wil na Joker graag les met mijn paard. Kan dat?

Op dezelfde dag les van mij op Joker én op je paard is erg intensief en levert je in mijn ervaring niet het meeste uit beide op.

Na afloop van de Jokerworkshop krijg je tips via email, hoe je de ervaring van Joker mee kunt nemen naar het rijden op je paard. Als je daar zelf mee aan de gang gaat, kun je even rustig ervaren hoe dat is voor je paard en jou, voelen hoeveel spierpijn het je oplevert (!) en besluiten hoe je alles inpast in je training. Vaak moet je even wennen en uithoudingsvermogen opbouwen, en dat kun je in eerste instantie zelf.

Vind je het tóch fijn als ik met je meekijk wanneer je dat doet, of wil je een check-up zodra je zelf hebt geoefend, dan kun je bij het boeken van de Jokerworkshop kiezen voor de extra optie “Feedback op video”.

Heb je al eens een Jokerworkshop gedaan en was de optie om feedback op  video te boeken er toen nog niet? Stuur me even een berichtje, dan regelen we dat alsnog.

Ik wil graag een Jokerworkshop bij mij op stal. Kan dat?

Ja hoor, leuk! Voor groepen van 12-20  personen kom ik naar jullie toe met mijn Jokers. Zit je dichtbij Beltrum (Gld.), dan kan ik ook voor 8 personen komen. Als je wilt, kan ik zorgen dat inschrijving en betaling via mijn website gaat, zodat je daar geen omkijken naar hebt.

Kom je niet aan het minimum aantal, dan kun je er ook voor kiezen om de workshop open te stellen voor deelnemers van buitenaf. Dan zet ik de datum en locatie in het openbare deel van de inschrijfpagina, en in de aankondigingen op social media.

Is een Jokerworkshop geschikt voor kinderen?

Kinderen zijn zeker welkom, maar ik geef ook uitleg van de theorie achter de oefeningen en dat is voor kinderen niet altijd even leuk. Korte Jokerlessen in combinatie met valtraining is in mijn ervaring leuker en zinvoller voor jonge ruitertjes.