Wil jij ook weten hoe je makkelijker te dragen wordt voor je paard? Hoe je je lichaam beter kunt aansturen in het gesprek in beweging tussen je paard en jou? En wat je kunt doen om je je eigen mobiliteit, fitheid en coördinatie te verbeteren, met je ruiterbalans als doel?

In deze workshop zonder paard maken Michael Tijsterman (Life Advanced) en ik je bewust van je ruiterbalans en leer je verschillende technieken om je houding en beweging in het zadel blijvend te verbeteren. Je kunt ‘m organiseren bij jou op stal, maar je kunt je ook individueel inschrijven.

Waarom deze workshop?
Door o.a. gewoontes, blessures en levensstijl ontstaan beperkingen in je bewegingspatroon, waardoor je geen correcte houding meer kunt aannemen en een “instabiele lading” wordt in het zadel.

Als je instabiel bent op de rug van je paard, vangt hij je gewicht op in zijn schouders en raakt hij zelf (verder) uit evenwicht.

De belasting door natuurlijke scheefheid wordt hierdoor vergroot, want je paard zal het meeste ruitergewicht proberen op te vangen op zijn favoriete schouder.

Dus met een instabiele zit wordt rechtrichten en verzamelen een heel ingewikkelde klus.

Met een stabiele zit ben je makkelijk te dragen voor je paard en kun je hem juist helpen om in balans te komen. En dat is waar we in Reset je Ruiterbalans mee aan de slag gaan- zonder paard!

Wat gaan we doen?
Je krijgt niet alleen hulp bij je bewegingspatroon “als ruiter”, maar ook “als mens”.

In de jokerles zal Tessa ingaan op de wisselwerking tussen balans van het paard en balans van de ruiter. Ook leer je door middel van Feldenkrais om spanning los te laten, waardoor je de juiste houding en beweging op joker gemakkelijker zult vinden. De jokerles krijg je in je eigen zadel, om het zo reëel mogelijk te maken.

In je bewegingspatroon als ruiter zullen ook verbeterpunten naar voren komen die je in het dagelijks leven -zonder paard, en met weinig tijdsinvestering- heel goed kunt aanpakken. Daardoor ga je als ruiter sneller vooruit én ga je lekkerder in je vel zitten gedurende de rest van de dag. Hier ga je mee aan de slag in de Evolae Riders training van Michael.

Met de informatie die we je deze dag geven, ervaar je directe verbetering in je ruiterbalans én kun je thuis verder aan de slag om je balans en beweging te ontwikkelen.

Programma
Reset je ruiterbalans duurt ongeveer 4 uur en het programma is als volgt:

Inleiding (ca. 30 minuten)
Jokerles groep 1/Evolae Riders groep 2 (ca. 90 minuten)
Pauze (ca. 15 minuten)
Jokerles groep 2/Evolae Riders groep 1 (ca. 90 minuten)
Afronding/Laatste vragenronde (ca. 15 minuten)

Ben je erbij? Leuk! Je kunt je hier inschrijven.