Wil jij ook graag je ruiterbalans verder trainen, je plezier in bewegen ontwikkelen en één worden met de gezonde, elastische beweging van je paard?

Laat Michael Tijsterman (Life Advanced) en mij (Tessa Roos – Rijkunst in Beweging) je verder uitdagen in een vervolgtraject van 3 trainingen, huiswerkopdrachten en feedback op video’s van het rijden thuis.

Ideaal om je souplesse te verbeteren en direct in te zetten voor effectieve, gezonde beweging op de grond en in het zadel. En je bent met ervaren deelnemers onder elkaar, want dit traject is alleen voor deelnemers die al eerder een ruitertraject hebben gedaan.

Hoe gaan we dat doen?

Je komt drie keer een bij ons trainen in een klein groepje met andere ruiters. Buiten als mogelijk, maar binnen als het weer erom vraagt. Je traint je balans en beweging als mens bij Michael, en je ruiterbalans en verbinding met het bewegingspatroon van je paard bij Tessa.

Je krijgt drie verschillende trainingen van Michael, twee keer Jokerles van Tessa, en één keer Feldenkrais en andere oefeningen zonder paard van Tessa. Zodat je de veranderingen in je lijf direct leert toepassen in je ruiterbalans.

Naast deze trainingen krijg je simpele opdrachten voor thuis mee, die je helpen om je vaardigheden in het zadel verbeteren en je natuurlijke veerkracht als mens en als ruiter te herstellen. Als je wilt, kun je ook video’s insturen voor persoonlijke feedback.

Natuurlijke veerkracht?
Het lichaam van zowel mens als paard is gebouwd voor efficiënte, veerkrachtige beweging. Dit komt grotendeels voort uit het zogenaamde “fasciale systeem” dat alles in je lichaam met elkaar verbindt, vorm geeft en elastisch maakt. Maar in het hedendaagse leven gebruiken we dit systeem vaak niet meer waarvoor het is bedoeld.

We bewegen te weinig en te eenzijdig en hebben daarbij vaak ongezonde houdingen, waardoor sommige spieren overbelast worden en ons bindweefsel (fascia) plaatselijk verstrakt om de overbelaste spieren te ondersteunen.

Daardoor verliezen we stukje bij beetje onze souplesse en veerkracht, en daarmee ook het vertrouwen in ons eigen lichaam. Bovendien verliezen we zo de vaardigheid om echt “mee” te zijn in een gezond bewegingspatroon van ons paard. En dat terwijl je bindweefsel en spieren zich, met de juiste “bewegingsinformatie” vrij gemakkelijk aanpassen en herstellen!

Verbinding
In deze trainingen ervaar je de elasticiteit in je eigen lichaam op een leuke, laagdrempelige manier, waardoor je meer aandacht ontwikkelt voor jouw eigen fasciale systeem en makkelijker verbinding vindt met de beweging van je paard. Zodat de training van je paard een goed gesprek in beweging wordt en jullie allebei langer heel blijven!

Klinkt goed? Schrijf je snel in!