Wil jij ook graag je ruiterbalans trainen, bewegen met plezier en je leren verbinden met gezonde, elastische, opwaartse beweging van je paard?

Laat Michael Tijsterman (Life Advanced) en mij (Tessa Roos – Rijkunst in Beweging) je dan meenemen in deze inspirerende workshop- zonder paard.

Verbeter je balans en vaardigheden in het zadel
Tijdens de Jokerles van Tessa train je je stabiliteit en veerkracht als ruiter, en krijg je tips en aandachtspunten mee voor het rijden thuis. Je ervaart welke van jouw “elastiekjes” wat meer geactiveerd mogen worden, en welke juist wat meer mogen ontspannen. 

Herstel je natuurlijke veerkracht als mens
Daarna ga je met Michael een leuke, interactieve “Parkourfit” wandeling maken in de duinen, waarin je op een speelse manier je omgeving leert gebruiken voor bewegingen die jouw elastiekjes in balans brengen.

Natuurlijke veerkracht?

Spieren en bindweefsel vormen samen een systeem van “elastiekjes” dat gebalanceerd moet zijn om gezond te kunnen bewegen. Bij ruiters én paarden.

Helaas gebruiken we door de dag heen (met zitten, autorijden, bureauwerk, bankhangen, op een telefoon kijken, enz.) sommige elastiekjes juist overmatig, terwijl andere niet of nauwelijks worden aangesproken.

Tel daarbij op dat we tegenwoordig steeds vaker stress ervaren, waardoor o.a. je heupen in de “wegrenstand” blijven staan en je schouders omhoog kruipen.

Dit veroorzaakt een spanningsverdeling in de elastiekjes waarbij je wervelkolom een overdreven S-vorm krijgt, en o.a. je heupen en schouders verstrakken. Niet zo handig als je je romp stabiel wilt maken en op een correcte manier mee wilt zijn in de beweging van je paard.

Om de effecten van stress en levensstijl tegen te gaan, heeft je lichaam door de dag heen eigenlijk steeds wat bewegingen nodig die de “te weinig gebruikte” elastiekjes aanspreken en de “teveel gebruikte” elastiekjes ontspannen.

En dat is precies wat we in de workshop “Veerkrachtige Ruiter” gaan doen! In het zadel op Joker, en te voet in de natuur. Klinkt goed? Het voelt nog beter, dus schrijf je snel in!